7 dont's after a meal - 7 Larangan setelah makan.

Today, I read an e-mail from my friend,Albert and he sends me a file like this. Tips you should know about the bad habits you must avoid

* Don't smoke- Experiment from experts proves that smoking a cigarette after meal is comparable to smoking 10 cigarettes (chances of cancer is higher).
Jangan Merokok - Penelitian dari para ahli membuktikan bahwa merokok sebatang rokok setelah makan sama dengan merokok 10 rokok (kemungkinan terserang kanker lebih besar)


* Don't eat fruits immediately - Immediately eating fruits after meals will cause stomach to be bloated with air... Therefore take fruit 1-2 hr after meal or 1hr before meal.
Jangan langsung makan buah-buahan - Langsung makan buah-buahan setelah makan akan menyebabkan perut dipenuhi dengan udara. Untuk itu makanlah buah-buahan 1-2 jam setelah makan atau 1 jam sebelum makan


* Don't drink tea - Because tea leaves contain a high content of acid. This substance will cause the Protein content in the food we consume to be hardened thus difficult to digest.....
Jangan minum Teh - karena daun teh mengandung kandungan asam yang tinggi. kandungan ini akan menyebabkan kandungan protein pada makanan yang telah kita konsumsi sulit untuk dicerna.


* Don't loosen your belt - Loosening the belt after a meal will easily cause the intestine to be twisted & blocked.
Jangan mengendorkan ikat pinggangmu - Mengendorkan ikat pinggang setelah makan akan menyebabkan usus terbelit dan terblokir.

* Don't bathe - Bathing will cause the increase of blood flow to the hands, legs & body thus the amount of blood around the stomach will therefore decrease. This will weaken the digestive system in our stomach.
Jangan Mandi - Mandi akan menaikan aliran darah ke tangan, kaki dan badan yang menyebabkan jumlah darah sekitar perut akan terus berkurang. Hal ini akan melemahkan system pencernaan di dalam perut kita.


* Don't walk about - People always say that after a meal walk a hundred steps and you will live till 99. In actual fact this is not true. Walking will cause the digestive system to be unable to absorb the nutrition from the food we intake.
Jangan Berjalan-jalan - Orang-orang sering mengatakan bahwa berjalan beberapa langkah setelah makan akan memperpanjang umur. Pada keny ataannya hal ini tidaklah benar. Berjalan akan menyebabkan system pencernaan tidak mampu menyerab nutrisi dari makanan yang telah kita makan.


* Don't sleep immediately - The food we intake will not be able to digest properly. Thus will lead to gastric & infection in our intestine.
Jangan langsung tidur - Makanan yang kita makan tidak dapat dicerna secara baik. Hal ini akan menyebabkan usus mengalami kembung dan peradangan.

Peluang Bisnis Untuk Anda

Related Post:

Share this post!

Bookmark and Share

17 comments:

HADDY said...

good artikel friend..."
gue tunggu artikel terbaru loe...."

angga said...

Artikel yang menarik sobat, baru tau nih yg kayak ginian. Keep posting yah

L said...

bener nih... ni yang seking kita lakuin kalo udah makan. u name it: sleep after eat. take a bath after breakfast. loosen our belt.
ya kan? thanks for the tips bro...

ogiex.slash said...

mantep

GONDES said...

makasih banyak sarnn dan kritiknya sobat di blogku,gak pa2 saya malah senang kok.makasih juga tipsnya nihh

psycha said...

nice info. Thanks for sharing

mothercares said...

hello here. just dropping and reading your nice post

Business Directory said...

berhenti makan sebelum kenyang :)

Business Directory said...

stop eating before your stomach full :)

3ndur0 said...

wah kok banyak yg aku lakuin ternyata G boleh semua ya----- hiks hiks

imamnet said...

Wah mantep neh infonya, keren euy ^_^

Internet Marketing Tips said...

nice info, if you want to know about internet marketing tips and SEO tools, please visit my blog. thanks

BLOG KULINER said...

Makan!!!! kalau mau info wisata kuliner Bandung dan tempat-tempat makan enak dan murah, di blog kuliner tempatnya :p

MOEL'S BLOG said...

Good advice, i'll try to follow. please visit my blog for information about artist, movie review, song lyric and mp3 download

NOMOR CANTIK MURAH said...

memang , benar,tuh tipsnya... yang penting jangan makan banyak ntar endut

zujoe said...

mwehehehe...mirip postingannya ducky bro tapi ducky cuma 5 dont after meal yang ini 7 dont after meal...

kayaknya masih ada 1 dont lagi...dont ngiler after a meal...

iklan fresh said...

Mungkin kalau disertakan referensinya akan lebih baik lagi.

Post a Comment

Disclaimer :
I can not guarantee that the information on my blog is 100% correct..


Don't Forget!Leave Comment Here NO SPAM PLEASE!!

Disclaimer :

I can not guarantee that the information on my blog is 100% correct